dimecres, 1 d’octubre del 2008

Urbana a Terrassa

Ha passat un any i torno a la cursa d'orientació urbana que organitzen els amics de  Terrassa. És modalitat score. Sortim tots a l'hora i segons el mapa tenim per endavant 13.700 metres i 18 fites amagades per tota la ciutat. Gairebé tots sortim en la mateixa direcció.
Pinço la primera fita en quart lloc, i aquest serà gairebé el mateix lloc que ocuparé a l'arribada.
Les curses score en les que un mateix tria l'ordre en la que pinçarà els controls són curses d'estratègia on és molt important la decisió en l'ordre que es passaran les fites. No és fàcil corrent escollir sempre la millor opció.
Opto per anar escombrant fites per zones del mapa procurant evitar pujades i voltes innecessàries però en alguns moments soc conscient que hi havia millors opcions que les que havia triat.
Terrassa no és una ciutat que es destaqui per ser plana i a més tenim al mig del mapa el Parc Vallparadís en el que hi ha fites i que cal travessar per les seves pendents tan a l'anada com a la tornada.
És una cursa molt ràpida amb el tràfic obert i en la que cal vigilar a l'hora de creuar les cruïlles. Hi ha fites a llocs molt emblemàtics de la ciutat: les esglésies romàniques, una xemeneia del seu passat industrial, un jardí d'una de les mansions modernistes, .... Però passo per tots els llocs a tota velocitat i al màxim de pulsacions, aprofitant entre fitai fita per pensar quin serà el camí a emprendre un cop arribat a la fita. M'he deixat una fita a prop de l'arribada. Està penjada en un arbre i a l'esprint fins l'arc d'arribada. Han estat gairebé 56 minuts i cinquena posició absoluta, essent el més veterà de tots els participants. M'ho he passat molt bé, amb unes excel·lents sensacions i estic molt satisfet de com m'ha anat.