diumenge, 5 de novembre del 2006

La Popa de Castellcir

Fa un parell de mesos en un d’aquest diaris gratuïts que ara proliferen tant vaig veure la foto i la descripció de l’excursió. Em va cridar l’atenció.

Aquest matí hi he anat. Castellcir és un petit municipi de la comarca del Moianès. L’excursió fins el castell és un passeig agradable de poc més d’un hora, la major part del mateix per pista forestal també apte per cotxes. He deixat el cotxe just davant del punt d’informació (obert els dissabtes i festius de 10 a 14 hores). Allà mateix s’agafa la pista que amb una forta davallada ens porta aviat per entre un bosc de pins fins al costat del riu, o potser seria millor dir-ne riera. Gairebé acabada la baixada cal agafar el camí de l’esquerra que ja planejant passa pel costat d’una casa de pagès abandonada. Deixem un camí a la dreta i en el següent trencall agafem el de la dreta.
Ja fa estona que al fons podem veure el castell. Als pocs minuts d’agafar aquest camí i pel mig d’una zona de roca podem veure unes fites que ens marquen el camí que hem d’agafar per pujar a dalt el castell. En 20 minuts més de pujada per un corriol no massa difícil ja som davant la porta del castell.
És un lloc ben curiós i ben estrany, i on encara hi ha restes importants del que havia de ser la construcció d’aquest castell. També es poden contemplar unes bones vistes, malgrat que el dia d’avui no acompanyava precisament. Però he pogut veure Montserrat i el Montcau. Segur que amb un millor dia encara es poden contemplar altres indrets.