dijous, 3 d’agost del 2000

Villadangos del Páramo – Astorga

Sortim a les 6.15. És absolutament fosc i ens equivoquem de camí per un moment. Tota la primera part del camí és al costat de la carretera. Malgrat que va variant el tipus de conreu, ja no tan sols veiem blat, el camí és força avorrit.
Arribem a Puente d’Orbigo i travessem el famós pont del “paso honroso”. Molt bonic.
Una mica més endavant a Villares de Orbigo esmorzem al Bar Piris, un bar força estrany i poc recomanable.
De cop i volta el paisatge canvia. Ja no caminem pel costat de la carretera. Estem sols al mig del silenci en uns camins ondulats amb petites pujades i baixades i paisatges verds canviants molt agradables i motivadors. Ens rodeja una llum i un cel molt especial.
Arribem a Astorga a les 13 hores. Han estat 6.45 hores per fer 26 km. L’alberg està situat en una escola. Primer de tot rentem la roba i després anem a dinar.
Astorga és una ciutat monumental i capital de La Maragateria. Per la tarda visitem l’exposició “Las Edades del Hombre” dins de catedral. No m’agrada gens. Es publicita com una gran exposició quan simplement és una exposició d’art sagrat que exalta la figura de Déu donant una visió neotomista de la vida.
Evidentment també visitem el magnífic Palau Episcopal de Gaudí i fem una ruta romana guiada per tota la ciutat amb uns companys de viatge particulars on podem contemplar diferents excavacions arqueològics molt interessant inclosa una claveguera d’aquells temps.
Finalment per acabar el dia prenem unes cerveses, sopem una empanada en el patí de l’escola que ens fa d’alberg i a dormir aviat que demà toca seguir.