dimecres, 9 d’agost del 2000

Hospital da Condesa – Samos

Sortim a les 6.25 i a l’Alto del Poio prenem un cafè amb llet.
Tot baixant cap a la vall admirem el verd paisatge de Galícia. A Triacastela després de visitar el cementiri i l’església esmorzem un entrepà i continuem el camí. Aquí s’ofereixen dues opcions i optem per anar pel Monestir de Samos.
Els pobles de Galícia que travessem són desordenats urbanísticament, bruts, amb molta pudor degut a la cria de bestiar. Malgrat tot els camins són macos i agradables molts d’ells a la vora dels rius i amb l’eucaliptus com a arbre principal.
Arribem a Samos passades les 13 hores. Han estat 26 kms. i 7 hores de camí. Dinem abans d’entrar a l’alberg ja que no l’obren fins a les 15 hores. Un cop tenim lloc a l’alberg ens dutxem, prenem un cafè, llegim el diari local, descansem i fem una visita complerta tant al Monestir com al poble amb un guia que ens va explicant tot de coses i curiositats del lloc com del camí.
En el Monestir assistim al tercer ofici religiós des que hem començat el camí. Tots tres ben diferents, la primera a Roncesvalles de benvinguda en l’inici del camí, la segona a Rabanal del Camino, senzilla i autèntica i aquesta tercera sumptuosa, oficiada per set capellans, teatral i artificial.