divendres, 4 d’agost del 2000

Astorga-Rabanal del Camino

Sortim a les 6.30. Poc després de sortir d’Astorga comencem a pujar de manera continuada i fa molt de fred. Tinc les mans gelades i uns guants no anirien gens malament.
Parem a Santa Catalina de Somoza a esmorzar i abans de continuar ens abriguem d’allò més.
El paisatge és agradable i el camí continua pujant fins arribar a El Rabanal del Camino a les 11.30. Han estat 19,5 kms. en 5 hores.
No obren l’alberg fins a les 14.00, però paga la pena esperar. L’alberg Gaucelamo està regentat per una comunitat d’anglesos, net, ben cuidat i amb molt d’ordre. I a sobre gratuït. De fet aquests estan sent els millors albergs, més confortables, amb millors prestacions i amb hospitalers més amables.
Comprem i dinem. Per la tarda anem a Vísperes i abans de dormir anem a Completes. Hi ha una comunitat de benedictins. Són tres. Són unes cerimònies impressionats en una església petita i absolutament despullada amb els salms cantats amb un fervor religiós imponent. Es nota que creuen en el que fan i que no és una cerimònia de cara a la galeria i no un espectacle com a altres llocs. Ho fan per ells i per la seva creença en Déu.
En el camí saludes i parles amb tothom que trobes. Què en quedarà d’això quan tornem a casa?