divendres, 14 de juliol del 2000

Roncesvalles-Larrasoaña

Va, ja és hora de posar-se en camí de veritat. És força fosc, mig adormit encara, faig la motxilla, i quan em disposo a sortir de l’alberg veig que està plovisquejant. Quin començament! Primer dia de camí i plovent! La capelina posada, i endavant, el camí ja ha començat!. Fa fresqueta.

Aquest inici és especial, una mica fantasmagòric i màgic a la vegada: la pluja, una mica de boira, i el camí entremig dels arbres.

Plou a estones, per sort amb no massa intensitat. Ja fa estona que camino i encara no he menjat res, però no hi manera de trobar res obert. Per fi, al passar per Espinal (km. 6.5) em desvio del camí i trobo una tenda-bar al peu de la carretera en la que puc esmorzar i aprofitar per fer la primera aturada del dia. Mentre esmorzo, a la televisió fan el darrer encierro de les festes de Sant Fermí. Ahir mateix estava caminant per aquells carrers que ara veig a la petita pantalla!
La baixada que ens mena fins a Viscarret està molt enfangada i cal anar en compte. En una tenda d’aquest poble em posen el primer segell a la meva credencial. Ja l’he estrenat!
Ja porto força hores caminant i torno a tenir gana. Una aturada per menjar una barreta energètica i continuar amb més força.
Malgrat que ja passa del migdia, davant el Pont de la Ràbia de Zubiri (aquí hi ha un alberg) decideixo seguir endavant i arribar fins a Larrasoaña per acabar aquesta primera etapa. Aquest darrer tram d’uns 4 km. que segueix al costat del riu Arga es fa molt i molt pesat. Finalment en el propi carrer Major de Larrasoaña trobo l’alberg. Han estat 27 km. i 9 hores des de la sortida de Roncesvalles. No està malament per ser el primer dia.
Hi ha força gent i m’ofereixen lloc en un matalàs al terra. Deixo les meves coses i cerco un lloc per dinar. Al final del poble trobo una tenda-bar-restaurant on puc dinar i comprar alguna cosa per sopar.
Són les cinc de la tarda. Aprofito una estona que no plou per fer un passeig pel poble. Sopar d’hora i a dormir.